Wednesday, May 2, 2012

Separuh dari RM 50 000 telah dikumpul, pemasangan dimulakan...

Sebut Harga
Sebut Harga ke-2


Segala puji bagi Allah, usaha untuk membantu rumah anak yatim Teratak Rahmat dari ditutup berjalan dengan agak baik.RM 25,000 telah berjaya dikumpul untuk mencapai sasaran RM 50,000 sepertimana yang diperlukan untuk projek kelengkapan bomba sebelum ini.

Bismillah(Dengan Nama Allah), Teratak Rahmat telah memulakan langkah berikutnya iaitu memasang kelengkapan untuk kelulusan bomba sesuai dengan had sumbangan yang ada. Projek pemasangan dimulakan dengan pemasangan ‘Fire Alarm System’ dan ‘Fire Extinguisher System’ yang bernilai RM 13,320, moga-moga projek ini dan kesinambungannya akan berjalan dengan baik dan teratur sebelum tiba bulan Jun nanti. Selepas ini, insyaAllah dengan usaha dan berkat kerjasama kita semua, pemasangan ‘Hose Reel System’ yang bernilai RM 33,680 akan dilakukan pula.

Dalam mengahadapi detik yang berdebar-debar ini, diharapkan sukarelawan dan orang ramai akan dapat berusaha mencari sumbangan agar baki RM 25,000 kepada RM 50,000 yang diwar-warkan sebelum ini akan mencapai sasarannya. Wang yang lebih dari pemasangan tiga(3) sistem ini, akan digunakan untuk membina dinding kalis api, meninggikan penghadang koridor dan menambah tirai khas agar pihak bomba berpuas hati dengan tahap keselamatan yang disediakan untuk anak-anak yatim dan miskin di Teratak Rahmat.

Jutaan terima kasih dan semoga Allah membalas kebaikan yang banyak kepada para penyumbang dan orang ramai yang menyebarkan maklumat berkenaan masalah Teratak Rahmat ini. Diharap juga baki RM 25,000 akan dapat dicari untuk melancarkan pembinaan system-sistem yang dikehendaki oleh bomba ini.Untuk mengetahu masalah sebenar Teratak Rahmat bolehlah rujuk link berikut, http://teratakrahmat.blogspot.com/2012/04/terhimpit-teratak-rahmat-perlukan-rm-50.html

No comments: