Monday, May 14, 2012

Pemenang Utama Ibu-Hati Harian Metro 2012. Terima Kasih Group Ukhwah

Semoga Allah membalas kebaikan kepada ahli Kembara Ukhwah Ke Utara (KUKU) atau dikenali juga sebagai 'Grup Ukhwah'. Mereka telah berusaha melalui pelbagai peluang untuk membatu Teratak Rahmat (TR), terbaru ialah mencalonkan orang kuat TR, Puan Nurulhuda ke program Pencarian Tokoh Ibu Harian Metro dan hasilnya Kak Huda telah berjaya menjadi pemenang utama. Di bawah adalah sedikit ringkasan dari profil laman Facebook mereka.

Sahabat kami, Puan Nurul Huda Idris adalah seorang ibu muda 4 anak yang sanggup mengabdikan diri demi menjaga anak-anak yatim di Teratak Rahmat, Perlis. Baru-baru ini, kami mencalonkan beliau untuk program Pencarian Tokoh Ibu Harian Metro.
Sekiranya orang lain dicalonkan, mereka mungkin gembira. Beliau pula menolak cadangan pencalonan itu mentah-mentah. Beliau khuatir jika orang salah faham. Kami memberitahunya, "Ini bukan untuk puan. Ini adalah untuk Teratak Rahmat."
Alhamdulillah, setelah puas dipujuk beliau bersetuju dan akhirnya berjaya memenangi tempat kedua.
Bertambah gembira lagi apabila perbualan santai dengan wakil HM selepas majlis selesai membuahkan rezeki yang tidak disangka-sangka untuk Teratak Rahmat.(Iskandar Syah)
Syukur Alhamdulilah, sahabat kami Nurulhuda daripada Teratak Rahmat memenangi salah satu hadiah utama sempena hari ibu anjuran Harian Metro. Beliau banyak membantu mengendalikan anak-anak yatim di Teratak rahmat membawa pulang RM5000 dan seutas rantai serta bebreapa hadiah lain. Tahniah daripada Grup Ukwah..
(Norhayati Berahim)


PAUTAN PILIHAN :

Sumbangan Barangan : Perkembangan Terkini TR

No comments: