Thursday, May 3, 2012

Gotong Royong Akikah Lutfi Bin Adam Di Teratak Rahmat

Hari ini, anak Teratak Rahmat kelihatan riang gembira dengan pelbagai celoteh, semasa dan selepas majlis akikah ini berlangsung. Majlis ini dianjurkan oleh Encik Adam Tengku Badrillah untuk menyempurnakan ibadah sunat akikah sempena hari ketujuh lahirnya anak sulung beliau.

Hidangan wajib setiap kali akikah. Gulai Kambing
Lutfi yang comel
Dalam ketika yang lain, sejak bulan lepas Encik Adam sedang sibuk menyusun program motivasi dan riadah untuk anak Teratak Rahmat pada hari Sabtu (5 Mei 2012) ini di 'Tasoh Lake Resort And Retreat'. Program tersebut dirancang dan ditaja bersama ibunya, Puan Wan Zurina Wan Isa agar anak Teratak Rahmat dapat menjadi seorang insan yang prihatin terhadap hubungan persahabatan, berkerjasama dan melatih ketajaman pemikiran serta rasa peka pada keadaan persekitaran . Walau begitu, ianya tidak menghalang beliau menghiburkan sukarelawan dan anak-anak di Teratak Rahmat pada hari penting untuk anak sulungnya, Lutfi bin Adam.

Acara gotong royong dimulakan dengan kambing tersebut disembelih oleh Pengerusi Teratak Rahmat, Cikgu Othman Hussin yang turun padang membantu tiga(3) sukarelawan bergotong-royong dengan Encik Adam. Cikgu Othman turut berkongsi ilmu melapah kambing agar sukarelawan dapat memantapkan dan mengetahui rahsia kelazatan kambing. Begitulah lazimnya ‘keluarga’ sukarelawan Teratak Rahmat akan saling bantu-membantu ketika adanya majlis akikah untuk anak yatim dan miskin di Teratak Rahmat. Selesai melapah dan memotong, daging kambing tersebut dibawa pula kepada empat(4) chef sukarelawan yang akan memasak dan membakar daging kambing tersebut, hasilnya memang lazat sekali.

ARTIS INTAN LADYANA DAN KAMAL ADLI MEMERIAHKAN LAGI MAJLIS
Peluang bergambar bersama artis kesayangan
  Sekiranya sebelum ini Irma Hasmie menghadiahkan jam tangan, acara pada petang ini dikejutkan dan dimeriahkan lagi dengan kehadiran kak Intan dan abang Kamal yang mesra dan penyayang. Sebenarnya kak Intan hadir pada hari ini kerana ingin melihat anak saudaranya, Lutfi bin Adam. Peluang keemasan ini digunakan sebaik mungkin oleh anak Rahmat untuk beramah mesra, suai kenal dan bergambar, memang jelas dari riak muka mereka, betapa gembiranya dengan kejutan tersebut.

ADAM DAN PROJEK BOMBA RM 50 000


Mak Wan bersama ahli keluarga
  Encik Adam dan ibunya adalah sukarelawan yang turut berusaha keras bersama-sama ‘wira-wira tidak didendang’ dalam projek mengumpulkan RM 50,000 untuk menyiapkan sistem-sistem yang diminta oleh bomba agar Teratak Rahmat mendapat kelulusan JKM Perlis, kini RM 25,000 lagi diperlukan .Diharap program sebegini akan diadakan lagi dan semoga Allah membalas kebaikan yang banyak kepada mereka yang telah menghiburkan dan memberi motivasi kepada anak-anak Teratak Rahmat.


LINK PILIHAN: http://teratakrahmat.blogspot.com/2012/04/terhimpit-teratak-rahmat-perlukan-rm-50.html

TERHIMPIT:Teratak Rahmat Perlukan RM 50 000 !

GALERI KENANGAN
Aishah, Ayu, Watie dan Shima bersama
Intan Ladyana

Bersalaman dengan kak Intan

Abang Kamal memberi pos istimewa
Mereka yang pertama bergambar
dengan kak Intan

Bersama Kak In yang selalu
melayan celoteh mereka
Ayie

2 comments:

cik siti said...

wah!! bestnya anak2 teratak rahmt dapat jmpa intan lidyana dgn kamal adli..smoga tratak rahmat terus maju!!

cik siti said...
This comment has been removed by the author.